Road map background illustration

Wonen en werken in balans

Maaike's carrière bij de WOCO

Maaike van Alphen heeft alweer 5 interessante jaren achter de rug bij woningcorporatie Alwel. Vanaf haar eerste dag als Controller tot haar huidige rol als Programma-manager Vastgoed. Hieronder vertelt ze meer over haar reis, haar interesse in vastgoed en ervaring hierin!

Dichter bij huis

Maaike startte in augustus 2019 bij Alwel als projectcontroller. Haar verlangen om dichter bij huis te werken bracht haar hier naartoe. "Ik hoorde over de vacature Controller bij Alwel via mijn netwerk en solliciteerde," zegt Maaike.

Kansen pakken

Na enige tijd als projectcontroller te hebben gewerkt, werd Maaike gevraagd als tijdelijke vervanging van de Teammanager Vastgoed Beheer. Deze ervaring bracht haar uiteindelijk naar haar huidige positie als Programmamanager Vastgoed. Van vastgoedbegrotingen realiseren tot processen optimaliseren. "Mijn rol als linkerhand van de Manager Vastgoed en de rechterhand van de teammanager vastgoedbeheer is erg divers, dat bevalt me goed!"

“De vrijheid die ik krijg om processen te verbeteren is geweldig! Zowel huurders als collega’s hebben hier profijt van, dat maakt het een leuke job.”

Impact maken

Voor Maaike draait alles om de impact die Alwel heeft op haar huurders en omgeving. “Uiteindelijk is het doel om een goed programma neer te zetten waarbij de woningen van Alwel goed onderhouden worden. Hiermee zorg je ervoor dat de huurders een fijne woonomgeving hebben en zich echt thuis voelen.”

Maaike is daarom ook helemaal tevreden met haar huidige rol, maar ze sluit toekomstige uitdagingen zeker niet uit! “Zolang ik impact blijf maken op mijn omgeving ga ik elke dag weer met een goed gevoel naar huis.”

Samenwerking met andere WOCO’s

Dat de sfeer goed is bij woningcorporaties is een thema wat we vaker terug zien komen. Ook Maaike bevestigt dat dit bij Alwel het geval is. “Die teamuitjes zitten wel goed! We organiseren daarbuiten ook regelmatig bezoekjes aan andere woningcorporaties om kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Elk projectbezoek heeft een eigen thema, zoals circulariteit of houtbouw bijvoorbeeld.”

Niet twijfelen, maar doen!

Zoals elk interview sluiten we weer af met de vraag: “En? Zou je het aanraden? Werken bij een WOCO?” Waarop Maaike antwoordt: “Niet twijfelen, maar doen! Je hebt alle vrijheid, een goede werk/privé balans, draagt maatschappelijk bij, leuke collega’s en goede arbeidsvoorwaarden. Wat wil je nog meer?”

Met haar oog voor vastgoed en toewijding voor het creëren van positieve verandering blijft Maaike een waardevolle aanwinst voor Alwel en de gemeenschap om haar heen.

Zet de stap naar de WOCO en solliciteer vandaag nog bij een woningcorporatie bij jou in de buurt.

Kom werken bij de WOCO