Road map background illustration

Van stage naar vaste baan

Er is zoveel meer in corporatieland!

"Werken bij een corporatie is misschien niet meteen het eerste waar je aan denkt tijdens of na je studie Bouwkunde. Ik was er echter al snel achter dat het juist wél de moeite waard is!"

Derdejaars Bouwkunde student

Tristan van der Heijden kwam in het schooljaar 2018/2019 vanuit het toenmalige Radius College als derdejaars stagiair Bouwkunde bij Alwel terecht. Vanuit de vestiging in Etten-Leur werd hij door zijn stagebegeleider en het team Vastgoed in zijn werkzaamheden begeleid. Inmiddels heeft hij een vaste baan als Vastgoedbeheerder.

Breder en veelzijdiger

"Ik ben een stagiair die is blijven plakken", lacht Tristan. "Toen ik bij Alwel terecht kwam en ik in de wereld van de vastgoedprojecten ondergedompeld werd, besefte ik dat er buiten de aannemerij en architectuur veel meer mogelijkheden zijn met mijn studie. Dat het werk breder en veelzijdiger is dan ik dacht.

Onder andere door mijn stagebegeleider ben ik daar achter gekomen. Ik mocht met hem meekijken en na verloop van tijd wat kleinere opdrachten uitvoeren. Via hem, en later ook mijn tweede stagebegeleider, heb ik kennisgemaakt met nieuwbouwprojecten, onderhoudsprojecten, verduurzaming en het beheren van het woningbezit. En dat was nog alleen maar vanuit Bouwkunde gezien. Er is zoveel meer in corporatieland!

Vakantiewerk? Alwel geregeld

Een half jaar na de start van mijn stage brak de zomervakantie aan. En ik dacht: ik bel eens naar Alwel, misschien hebben ze iemand nodig. Ik sprak toen met een collega van Vastgoedbeheer en zij gaf aan dat ze wel een ondersteuner op Vastgoedbeheer konden gebruiken. Daar ging ik natuurlijk meteen op in. En sindsdien werk ik als ondersteuner binnen het team. Ik ben bezig met het digitaliseren van het tekeningenarchief. Ook werk ik aan verschillende opdrachten die ik van de collega's van Vastgoedbeheer krijg.

Stage en afstuderen

Toen ik na het MBO de Associate Degrees Academie in Roosendaal ben gaan volgen, werkte ik 8 uur in de week bij Alwel. Ook liep ik korte stages bij andere bedrijven. Mijn tweede langere stage, inclusief afstudeeropdracht, heb ik ook bij Alwel gedaan. Ik kreeg een andere stagebegeleider die me weer andere kneepjes van het vak heeft geleerd.