Road map background illustration

Van stagiair naar bedrijfsadministrateur

Mika gaat level up bij de WOCO

Mika Manders' carrière bij BrabantWonen begon als stagiair, maar is dit jaar level up gegaan als bedrijfsadministrateur op de financiële afdeling. Met een achtergrond in bedrijfsadministratie en zijn afstudeeronderzoek gericht op procesverbetering, vond Mika zijn weg naar BrabantWonen. Zijn doorzettingsvermogen en de ondersteuning van zijn collega's hebben hem geholpen om te komen waar hij nu is.

Écht samenwerken

"Wat ik het allerleukste vind is dat je veel verantwoordelijkheid krijgt en dat er veel wordt samengewerkt met collega’s om bepaalde doelen te behalen," zegt Mika over zijn functie als bedrijfsadministrateur. Ook de diversiteit aan taken wordt hij gelukkig van: “Dat maakt elke dag interessant!”

Persoonlijke ontwikkeling

Op het moment is Mika vooral bezig met de nodige kennis en ervaring opdoen. Zijn huidige rol is al uitdagend genoeg! Wel maakt hij zeker gebruik van de handvaten om verder te kunnen groeien, zoals het budget voor persoonlijke ontwikkeling. Daarmee volgt hij jaarlijkse cursussen; binnenkort staat er een cursus ‘belastingen voor woningcorporaties’ op de agenda bijvoorbeeld! “Het is fijn om bezig te kunnen zijn met mijn eigen vaardigheden binnen mijn vak, daardoor kan ik uiteindelijk ook mijn collega’s beter ondersteunen.”

Werksfeer en teambuilding

Bij BrabantWonen heerst een positieve werksfeer, waar collega's elkaar ondersteunen en erkenning krijgen voor hun inspanningen. Er wordt echt prioriteit gegeven aan teambuilding; door het jaar heen worden collega’s bij elkaar gebracht op verschillende momenten. Kerst-, nieuwjaars- en afscheidsborrels horen daar natuurlijk bij. Verder hebben ze jaarlijks een afdelingsuitje, personeelsfeest en een zomer BBQ. Genoeg momenten om collega’s beter te leren kennen dus! De sfeer onderling is echt heel goed! Iedereen is bereid om je te helpen en iedereen is oprecht en geïnteresseerd," legt Mika uit.

Maak die stap naar een woningcorporatie. Je doet echt iets voor de maatschappij en alles is echt goed geregeld. Ik heb er zeker geen spijt van!