Road map background illustration
Sandra’s werkgeluk bij de woningcorporatie background

Sandra’s werkgeluk bij de woningcorporatie

Van supermarkt naar spilfunctie in het KCC

Voor Sandra van Ewijk (53) begon haar loopbaan bij een woningcorporatie in 2023, maar het voelt alsof ze er al jaren werkt. Na meer dan drie decennia bij een stichting en een baan in de supermarkt van haar broer, vond ze via een buurvrouw haar plek bij het Klant Contact Centrum (KCC). “Ik kwam uit een warm bad, maar stapte een nieuw warm bad in.”

Kleine moeite, groot verschil

Wat Sandra verraste in haar nieuwe functie, was hoe veelzijdig én mensgericht het werk bij het KCC is. “Elke dag spreek ik huurders met heel verschillende verhalen. Soms bellen mensen met praktische vragen, soms delen ze iets heel persoonlijks. Wij zoeken altijd naar een oplossing die én menselijk én praktisch is.” Of het nu gaat om een lekkende kraan, overlast in de buurt of een financiële vraag: Sandra en haar collega’s staan paraat. “Ik sprak laatst de vader van een huurder met een beperking. Zijn zoon had in paniek het verkeerde nummer gebeld en was bijna opgelicht. Ik heb een sticker met onze gegevens opgestuurd voor in de meterkast om dat in de toekomst te voorkomen. Kleine moeite, groot verschil.”

Afwisseling en verbinding

Het KCC-team waar Sandra werkt bestaat uit meer dan twintig collega’s, verdeeld over twee locaties. Elke dag werken zo’n tien mensen aan de telefoon, balie of administratie – soms ook vanuit huis. “Die afwisseling maakt het werk leuk. Geen dag is hetzelfde.” Sandra doet meer dan alleen haar KCC-taken: ze is bedrijfshulpverlener, zit in de personeelsvereniging, en werkte mee aan een werkgroep om het verhuurmutatieproces te verbeteren. “Ik houd ervan als dingen beter kunnen – daar draag ik graag aan bij.”

Rustig blijven, ook als het stormt

Als eerste aanspreekpunt krijgt Sandra regelmatig te maken met boze of verdrietige huurders. “Ik blijf rustig. Vaak willen mensen vooral gehoord worden. Als je in contact blijft en echt luistert, komt het meestal goed. Respect geven is vaak ook respect terugkrijgen.” Voor Sandra betekent impact: écht iets betekenen op het moment dat het ertoe doet. “Wij zijn het luisterend oor, de wegwijzer, de oplosser. Dat voelt waardevol.” Daarnaast merkt ze dagelijks de maatschappelijke rol van de woningcorporatie: “We helpen mensen financieel, sociaal en praktisch verder. En we werken aan leefbare buurten, samen met bewoners.”

Altijd blijven groeien

Sandra volgde inmiddels al meerdere opleidingen, onder andere op het gebied van huurrecht en technische meldingen. “Die kennis helpt om huurders nog beter te kunnen helpen.” Soms hoort Sandra de bekende vooroordelen over woningcorporaties. “Dat het saai zou zijn? Echt niet. Loop gewoon eens een keer mee om de sfeer te proeven, net als ik destijds. Er gebeurt zóveel, en je werkt met mensen, voor mensen. Ik was na een halve dag al verkocht.”

Wil jij, net als Sandra, werken met impact binnen de woningcorporatie?

Ontdek de mogelijkheden bij de WOCO en bekijk onze vacatures!

Bekijk meer verhalen