Road map background illustration

Het roer omgooien

Joop maakt zijn collega’s enthousiast als financieel manager

“Bij woningcorporatie Patrimonium Barendrecht draait alles om enthousiasme voor het werk. Dat is precies waarom ik hier werk. Als financieel manager heb ik al heel wat bedrijven van binnen gezien. Maar de korte lijnen en talloze mogelijkheden maken deze WOCO toch mijn favoriet.”

Een toevallige ontmoeting

Het was eigenlijk toeval dat Joop hier terechtkwam. Een bureau benaderde hem: "Na een lange carrière als consultant besloot ik het roer om te gooien," vertelt Joop. Zijn doel is om voor de lange termijn bij de Patrimonium te werken, zo kan hij echt zijn impact ervaren.

De uitdaging van de rol

“Bij starters die net klaar zijn met hun opleiding merk ik dat ze alle skills uit hun opleiding hier toe kunnen passen. Dat is mooi om te zien.” zegt Joop. Financieel beheer, strategische besluitvorming en communicatie zijn enkele aspecten van deze dynamische rol. Dit maakt het werk vakinhoudelijk zeer uitdagend.

Wat maakt nu echt dat Joop enthousiast over zijn werk kan vertellen?

Mensen helpen is wat hij het liefst doet. Als manager is zijn doel om zijn collega's te helpen zodat zij uiteindelijk volledig zelfstandig kunnen functioneren. Dit doet hij door zijn collega’s voortdurend uit te dagen en dingen te laten doen die ze nog nooit gedaan hebben, wel onder de juiste begeleiding zodat niemand zomaar in het diepe wordt gegooid. "Als collega’s iets nieuws hebben gedaan wat is gelukt, daar word ik echt blij van." zegt Joop.

Wil jij ook deel uitmaken van de WOCO? Ontdek dan welke functie jouw volgende stap kan zijn. 

Groeikansen bij de WOCO