Road map background illustration

Een dag uit het leven van ...

Wijkbeheerder bij de WOCO

Als ze me kennen, zullen ze me eerder gaan bellen

Maak kennis met het vakgebied Sociaal - maatschappelijk bij de WOCO

Je begint je dag vanuit je eigen wijkkantoor. Hoewel je net binnen bent en nog niet eens de computer hebt opgestart, meldt de eerste bewoner van een hoogbouwcomplex zich al bij je. Hij heeft (weer) last gehad van de buren. Daarna een bewoner met vragen over het schoonmaakrooster. Iedere dag is anders. Datgene wat je van tevoren had gepland, krijg je bijna nooit allemaal gerealiseerd door alle hectiek.

Om 10.00 uur sluit je aan bij een sleuteluitreiking zodat jij je kan voorstellen aan de nieuwe bewoners. Want je credo is ‘als ze me kennen, zullen ze me eerder gaan bellen’.

In de middag heb je een overleg staan met de bewonerscommissie van een nieuw gebouw. Dat doe je samen met het wijkteam, bestaande uit de opzichter, wijkconsulent en verhuurmedewerker. Leuk om weer nieuwe bewoners te leren kennen. Maar zeker leuk om met hen samen activiteiten op te tuigen die zorgen voor onderlinge saamhorigheid.

Je sluit je dag af met wat controles. Zoals de schoonmaak en het groenonderhoud aan een gebouw voor senioren in de wijk. Je hebt niet alles kunnen doen wat je wilde vandaag, maar morgen weer een nieuwe dag!