Road map background illustration

Een dag uit het leven van ...

Projectconsulent bij de WOCO

Dankzij jou hebben we weer een stap gezet bij het ondersteunen en begeleiden van onze huurders bij onderhouds- en herstructureringsprojecten

Maak kennis met het vakgebied  Projectmanagement bij de WOCO


Je begint de dag met een kop koffie met je collega’s. Voor de bouwteamvergadering die gepland staat voor deze ochtend, werk je je projectadministratie bij. Jouw inbreng is van groot belang want je signaleert in de buurt dat bewoners het zwaar hebben met de renovatie. Samen met het team bedenk je verbeteringen, je bent daarin heel creatief.

Daarna spring je op de fiets om enkele bewoners thuis te spreken over het geplande onderhoudsproject dat binnenkort bij hun in de straat start. Je hebt daarbij extra aandacht voor de kwetsbare bewoners en daarom ga je op huisbezoek. Aansluitend loop je de ingerichte modelwoning in die straat binnen om nog wat vragen aan de uitvoerder te stellen zodat je voldoende informatie hebt om een nieuwsbrief op te stellen.

In de middag maak je tijd vrij voor een sloopproject dat de komende tijd veel aandacht van je vraagt. Het sloopbericht is voor bewoners een pittige boodschap. Je wil hen daarin zo goed mogelijk begeleiden. Je maakt een start met het sociaal plan dat bewoners inzicht geeft in hun rechten wanneer zij hun woning moeten verlaten. Daarnaast kijk je strategisch naar de buurt waar het plaatsvindt en welke interventies mogelijk zijn. Dit doe je gelukkig niet alleen maar samen met de technisch projectleider, communicatiemedewerker en het wijkteam.

Dan is de dag weer om. Je kijkt terug op een dynamische dag. Veel zaken die je had gepland zijn afgerond. Maar je bent flexibel genoeg om ook ad hoc zaken op te pakken.

Dankzij jou hebben we weer een stap gezet bij het ondersteunen en begeleiden van onze huurders bij onderhouds- en herstructureringsprojecten.