Road map background illustration
Stel loopt vrolijk door een nieuwe wijk.

Wie werkt er bij de WOCO?

Data-analist Melanie (34) stapte over: van woonwinkels naar de WOCO

Veranderende prioriteiten

Melanie werkte als data-analist bij een woonwinkelketen. Een leuke werkgever waar ze het acht jaar goed naar haar zin had. 

Melanie: “Maar na de komst van mijn dochter veranderden mijn prioriteiten. Ik ging op zoek naar een betere balans tussen werk en privé en een baan met meer betekenis. Misschien klinkt dat een beetje cliché of zelfs soft, maar ik zag in mijn eigen omgeving welke uitdagingen er zijn rondom thema’s als ouderenzorg, de woningmarkt en armoede. En ik denk dat ik daar als data-analist echt iets aan kan bijdragen; combineren van verschillende soorten data om verder vooruit te kunnen kijken, financiële data analyseren, logistieke processen optimaliseren. Ik heb de vaardigheden en ervaring om effectief bij te dragen.”

Een dynamisch en onderling verbonden netwerk

Het lot bracht Melanie bij een vacature voor data-analist bij een lokale woningcorporatie, via een LinkedIn-bericht. Ze had geen idee dat haar eigen gemeente zoveel sociale huurders telde. Bovendien ontdekte ze dat de woningcorporatie nauw samenwerkt met zorgorganisaties, de gemeente en bouwbedrijven - echt een dynamisch en onderling verbonden netwerk. Het zal je niet verbazen dat Melanie's enthousiasme groeide, en dat was wederzijds. Na een succesvol sollicitatiegesprek startte ze op 1 februari. En ze zit perfect op haar plek.