Road map background illustration

Cindy’s financiële carrière

Van uren tellen naar mensen helpen: Cindy’s financiële carrière bij de WOCO

Bij Woningbouwvereniging Bergopwaarts bloeien niet alleen de wijken, maar ook de carrières van toegewijde medewerkers. We spraken met financieel administratief medewerkster Cindy, die sinds 1 oktober 2023 werkzaam is bij Bergopwaarts. Haar carrière begon echter niet hier, maar bij een accountantskantoor in Helmond.

Een solide basis en een nieuwe start

Cindy deelt met enthousiasme hoe ze al 12 jaar in hetzelfde vakgebied werkt, maar op verschillende locaties. Voordat ze de overstap maakte naar een woningcorporatie, werkte ze bij een accountantskantoor waar het bijhouden van uren niet haar favoriete bezigheid was: “Het voelde dan alsof het zo erg om geld ging.” vertelt Cindy. Bij de WOCO vond ze wat ze zocht: de mogelijkheid om gewoon haar werk te doen, zonder de constante druk. “Het gaat niet om winst maken, maar echt om de bewoners helpen,” benadrukt ze.

Van uren bijhouden naar bewoners helpen

Cindy legt uit dat ze haar werk kan doen zonder de stress van constante winstmaximalisatie. Ze focust op het minimaliseren van servicekosten voor bewoners en het bieden van uitstekende service. Het gaat niet alleen om het oplossen van problemen, maar ook om proactief contact met bewoners, tips delen over energiezuinigheid en hen bewust maken van hun verbruik. Dus ook op de financiële afdeling voelt ze de maatschappelijke waarde die ze kan bieden binnen de organisatie en dat maak het zo fijn om elke dag naar werk te komen.

Road map illustration

Samenwerken en teamwork

Bij Bergopwaarts werkt Cindy niet alleen; ze is omringd door een team van 5 of 6 collega’s op haar afdeling. Ze benadrukt het belang van teamwork, vooral bij de jaarrekening, waar samenwerking met andere afdelingen zoals wonen en opzichters essentieel is. “Het is écht heel leuk”, zegt ze, terwijl ze praat over de dynamiek van samenwerken en overleggen.

Road map illustration

Ambities en toekomst

Op persoonlijk vlak kijkt Cindy ernaar uit om met haar solide basis verder te groeien in haar nieuwe rol. Ze benadrukt dat werken bij een WOCO niet alleen een carrière is: “Het is ook een plek die sociaal gezien erg veel voldoening geeft”.

Werken bij een WOCO: aanrader?

Zeker! Het is echt heel erg leuk. Ik hou van vastigheid en routine, dat kan ik hier vinden, maar het is ook heel erg sociaal! Je bent altijd bezig om iets voor anderen te doen, dat geeft veel voldoening. Je werkt echt als team, met heel het bedrijf samen.