Road map background illustration
Foto van een man met een tas.

Hulp voor huurders

De budgetcoach

Extra hulp bij geldzorgen voorkomt grotere problemen

Grip op financiën

Steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Vooral onverwachte situaties kunnen leiden tot financiële problemen. In dat geval is het zaak om hulp in te schakelen om te voorkomen dat financiële problemen iemand boven het hoofd groeien.

Carola uit Driessen riep de hulp van een budgetcoach van haar woningcorporatie. "Samen met de budgetcoach heb ik mijn financiële zaken op orde gebracht," vertelt Carola. "Ik opende geen post meer van de woningcorporatie, gemeente of Belastingdienst, omdat ik dacht dat het slecht nieuws zou zijn. Nu heb ik weer overzicht en rust in mijn hoofd én een plan om uit de schulden te komen.”

De situatie van de huurder verbeteren

Als budgetcoach van een woningcorporatie helpt Stefan mensen om grip te krijgen op hun financiën. Stefan: “Ik leg ingewikkelde zaken uit in begrijpelijke taal. Samen bekijken we de inkomsten, uitgaven en schulden. Ik help met het opstellen van een overzichtelijke begroting en geef tips over besparen op bijvoorbeeld de energierekening. Het is ontzettend mooi om te zien hoe mensen na onze gesprekken meer rust en overzicht krijgen in hun financiën. Ik vind het fantastisch om als budgetcoach bij te kunnen dragen aan een betere financiële situatie bij onze huurders.”

Nathalie - medewerker financiën

Op de financiële afdeling draag ik bij aan wonen betaalbaarder maken. Daar kom ik graag mijn bed voor uit."