Road map background illustration

De stap terug naar de WOCO was een intuïtieve stap

Wesley Doorten bouwt graag samen aan een betere buurt

Wesley Doorten is Senior Projectleider en werkt inmiddels 1,5 jaar bij woningcorporatie Alwel. Werken in de corporatiesector is voor hem geen nieuwe ervaring, want zijn carrière begon ooit bij een WOCO toen er veel interessante nieuwbouwprojecten opgezet werden. Na een omslag en een paar jaar werken in de commerciële sector bleef hij altijd met een schuin oog de WOCO volgen. Zijn maatschappelijke hart bleef kloppen en bij het eerste gesprek met Alwel was het al duidelijk: Wesley komt terug naar de WOCO.

“De stap terug naar de WOCO was een intuïtieve stap en ik wil graag alle facetten weer eigen maken.


De week van Wesley

Als Senior Projectleider heeft Wesley nu een veelzijdige rol die hij naar eigen inzicht kan invullen. De week van Wesley ziet er daarom elke week weer anders uit. Van gesprekken met ontwikkelaars en gemeentes over nieuwe locaties, tot inloopbijeenkomsten voor bestemmingsplanwijzigingen. “Een voorbeeld van een van mijn taken? Een investeringsvoorstel schrijven als een plan concreter wordt en vervolgens een design&build prijsvraag uitschrijven zodat de ontwikkelende aannemer een plan kan maken voor de bouw. Een van de vele stappen in het proces!”

De stap terug naar de WOCO was een intuïtieve stap en ik wil graag alle facetten weer eigen maken.

Duurzame onderhoudsplannen

Grote onderhoudsprojecten zijn weer een hele andere tak van sport. Wesley kijkt dan samen met de ketenpartner en bewoners naar een plan voor groot onderhoud en verduurzaming. “Dit doen we altijd samen met een vaste partner die uiteindelijk de werkzaamheden uitvoert. Daardoor bouw je ook een band met ze op. Je collega’s gaan dus nog verder dan alleen je eigen organisatie.”

Van een vage streep op papier tot tastbare woningen

Zo’n project is niet zomaar opgezet en uitgevoerd. Elke dag bouwt Wesley aan de buurt om het zo stap voor stap fijner te maken voor de bewoners.

Het transformeren van abstracte ideeën naar concrete, tastbare woningen voor huurders is wat hem enthousiast maakt. “Het uiteindelijke resultaat van een goede samenwerking en een tevreden bewoner in onze woningen geeft mij energie.”

Dus… werken bij de WOCO?

“Twijfel je? Ga in gesprek! Er is veel meer mogelijk dan je denkt en je krijgt er zoveel voor terug. Samen met collega’s werken we met dezelfde mindset aan één doel, dat maakt een bijzondere werkcultuur. Ik ga elke dag met een goed gevoel naar huis!”

De interne cultuur

De sfeer bij de WOCO is informeel maar professioneel. “Door het plaats- en tijdonafhankelijk werken heb ik niet alleen contact met collega’s op kantoor maar ook met collega’s in projectteams.” Er is een actieve personeelsvereniging die allerlei uitjes organiseert. Denk aan een pubquiz, een dagje Efteling met familie of BBQ’s in de zomer.

Impact maken

Wesley haalt elke dag weer motivatie uit het feit dat hij iets terug doet voor zijn directe omgeving. “Voor bewoners die afhankelijk van ons zijn is de WOCO een onmisbare schakel in het bieden van een van de eerste levensbehoeften, namelijk een woning.”