Road map background illustration

De zoektocht naar een sociale huurwoning makkelijker maken

Sjevon helpt woningzoekenden bij hun zoektocht naar een woning

Sjevon Amatdolah werkt inmiddels zeven jaar bij Vereniging Sociale Verhuurders Haaglanden (SVH). SVH faciliteert de website Woonnet Haaglanden. Hier bieden woningcorporaties hun beschikbare woningen aan. Als supervisor stuurt zij het klantcontactcentrum (KCC) van Woonnet Haaglanden aan. Hier komen verschillende vragen van woningzoekenden binnen. Iedere dag probeert ze, samen met haar team, de zoektocht naar een sociale huurwoning makkelijker te maken voor woningzoekenden

Het KCC groeit met Sjevon mee

Een van de momenten waar Sjevon erg trots op is, was de groei van Woonnet Haaglanden. Zij speelde een cruciale rol in het opzetten van het KCC. Ze is onder andere verantwoordelijk geweest voor het aannemen van haar collega’s en hun inwerkproces. Inmiddels is dit onderdeel geworden van haar werkzaamheden. Er werken nu acht collega’s in haar team. Sjevon heeft het KCC zien uitgroeien tot een centraal informatiepunt voor woningzoekenden in de regio Haaglanden. “Daar ben ik super trots op!”, zegt ze glimlachend.

Iedere woningzoekende heeft een eigen verhaal.”

Het sociale aspect

Sjevon houdt er rekening mee dat iedere woningzoekende een eigen verhaal heeft. Dat menselijke aspect is precies wat haar werk zo leuk maakt. “Iedereen bevindt zich in een andere situatie; Woonnet Haaglanden is er om te informeren en te adviseren.” Ze vindt het fijn om samen met haar team mensen op weg te helpen. In de toekomst hoopt ze op de komst van een Woonnet Haaglanden app, zodat het voor woningzoekenden nog laagdrempeliger wordt om contact te leggen.

Teamwork is dreamwork

Collega’s komen regelmatig naar haar toe met vragen. Ze deelt graag haar kennis om anderen te ondersteunen en te begeleiden. “Iedereen helpt elkaar en er is geen hiërarchie. De teamspirit zit er goed in!”

Er wordt hard gewerkt maar er wordt ook veel gelachen. Sjevon: ”Collega’s voelen bij SVH als familie. Jaarlijkse teamuitjes en borrels zijn bij SVH heel vanzelfsprekend.”

De WOCO is dé plek voor iedereen die een maatschappelijke bijdrage wil leveren en op zoek is naar een informele werkomgeving!